SUGJERIMET PER AKOMODIM FAMILJAR STUDIMOR

SUGJERIMET PER AKOMODIM FAMILJAR STUDIMOR

SUGJERIMET PER AKOMODIM FAMILJAR STUDIMOR

Ka shumë mundësi akomodimi për studentët ndërkombëtarë që do të shkojnë në një vend tjetër për të studiuar jashtë vendit. Një nga këto opsione është akomodimi në shtëpi. Ndërkohë që do të keni mundësinë të praktikoni më shumë, do të keni mundësinë të njihni nga afër kulturën e tyre. Kushtimi i vëmendjes ndaj disa elementeve në akomodimin në shtëpi mund t'i ndihmojë të dyja palët për një mjedis më të qetë.

Përpara se të zgjidhni një familje, përcaktoni patjetër kriteret tuaja

Mos prisni që këshilltari juaj të zgjedhë familjen me të cilën do të qëndroni në banesë. Pas përcaktimit të kritereve tuaja, do të jetë zgjidhja më e mirë për ju që t'ia transmetoni ato këshilltarit tuaj. Kështu, kur shkoni, arrini të mbani në një nivel minimal rrezikun për t'u përballur me një situatë që nuk e prisni ose nuk e pëlqeni.

Është mirë të hulumtoni kulturën e tyre përpara se të shkoni

Në fund të fundit, ju do të shkoni në një vend tjetër dhe kultura e tyre mund të jetë shumë e ndryshme nga e juaja. Sigurohuni që të hulumtoni kulturën e tyre përpara se të shkoni. Gjithçka, nga zakonet e shikimit të televizorit deri te orët e vakteve mund të ndryshojnë shumë. Një ngjarje që është e mirëpritur në kulturën tuaj mund të jetë e turpshme në kulturën e tyre. Ju nuk dëshironi të qëndroni në një situatë të tillë dhe të keqkuptoheni.

Kushtojini vëmendje gjuhës së tyre amtare

Ne ju rekomandojmë që të siguroheni që gjuha që studioni jashtë vendit të jetë gjuha amtare e familjes me të cilën do të qëndroni. Në këtë mënyrë do të keni mundësi të praktikoni shumë më tepër dhe duke qenë se e dini gjuhën e tyre do t'i kuptoni më mirë dhe do ta mësoni shumë më mirë kulturën e tyre.

Mos u shqetësoni për sigurinë

Akomodimi në shtëpi konsiderohet një lloj akomodimi i pasigurt. Por kjo nuk është aspak. Shkollat dhe zyra e imigracionit po punojnë së bashku për këtë çështje. Familjet kalojnë nëpër të gjitha llojet e kontrolleve të sigurisë dhe kontrolleve mendore. Në të njëjtën kohë, kontrollohet edhe disponueshmëria e shtëpive të tyre. Familjet nuk pranohen nëse nuk ka një situatë të sigurt ose komode për studentët që do të vijnë në vend për të studiuar jashtë vendit. Prandaj, ju mund të zgjidhni familjen me të cilën do të qëndroni me paqen në mendje.

Preferoni të sillni një dhuratë kur të shkoni

Ata do të duan që ju të blini një dhuratë nga kultura ose vendi juaj dhe ta merrni me vete kur të shkoni në familjen me të cilën do të qëndroni. Në këtë mënyrë, ju keni një fillim të mbarë dhe thoni një lloj falenderimi.

Kujdesuni për të Komunikuar

Ata mund të flasin një gjuhë të ndryshme nga gjuha juaj amtare. Kjo mund t'ju bëjë të vështirë komunikimin ose mund të mos jeni në gjendje të flisni sepse jeni në siklet. Është shumë normale që t'i përjetoni këto, por familja me të cilën do të qëndroni është e vetëdijshme për të gjitha këto. Ndërsa komunikoni, ndrojtja juaj do të kalojë dhe do ta keni më të lehtë të flisni. Në të njëjtën kohë, kur komunikoni, mësoni më mirë rregullat e shtëpisë dhe njihni më mirë njerëzit me të cilët qëndroni.

Pjesëmarrja në aktivitete ju lejon t'i njihni më mirë

Nëse dëshironi t'i njihni më mirë dhe të prezantoni veten më mirë, sigurohuni që të merrni pjesë në aktivitetet në shtëpi. Aktivitete të tilla si shikimi i një ndeshjeje, gatimi, lojërat do t'ju bëjnë më social dhe do t'ju lejojnë të kaloni një kohë më të këndshme.

Kushtojini vëmendje kohës

Familja me të cilën po qëndroni mund të ketë rregulla kohore. Ata mund të vendosin rregulla të tilla si orari i ushqimit, orari i hyrjes dhe i daljes. Duhet t'i mësoni mirë dhe t'i ndiqni këto orë. Nëse do të ktheheni në shtëpi vonë në mbrëmje, duhet të informoni patjetër familjen. Përndryshe, ata do të pyesin veten për ju, sepse nëse keni zgjedhur një banesë, familja me të cilën po qëndroni është përgjegjëse për t'ju mbrojtur në atë vend. Lënia e tyre në një situatë të vështirë do t'ju vërë në një situatë të vështirë. Në të njëjtën kohë, nëse nuk mund të merrni pjesë në darkë, do të jetë në avantazhin tuaj të informoni familjen.

Jini të sjellshëm dhe të ndershëm

Mundohuni të jeni të sjellshëm dhe të sinqertë kur zgjidhni çdo mosmarrëveshje ose problem që lind. Të qenit i vrazhdë me njerëzit që ju kanë hapur shtëpitë e tyre nuk do të pranohet si normale dhe do të shkaktojë probleme të tjera gjatë qëndrimit tuaj. Për sa kohë që jeni konstruktiv, i ftohtë dhe i qetë, mund ta menaxhoni situatën shumë më mirë. Në rast të ndonjë problemi që nuk mund ta zgjidhni, mund të kontaktoni departamentin përkatës në shkollën ku studioni jashtë vendit dhe të kërkoni një ndryshim në familjen tuaj.

Postimet e fundit

GUIDA E UDHËTIMIT TË TORONTOS: PARQET
SISTEMI I PROVIMIT TOEFL

SISTEMI I PROVIMIT TOEFL

SUGJERIMET PER AKOMODIM FAMILJAR STUDIMOR

Na ndiqni

Mbyll

Merrni ftesën tuaj, pa pagesë

Shqipëria - Tiranë / 25 mars 2023